Είσαι λάτρης της φλαούνας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

how-to-reduce-simptoms-of-the-stress-maria-dietitian-nutritionist
Πώς να αποβάλω το άγχος;
April 6, 2017
diatrofi-kai-omali-litourgia-tou-egkefalou-maria-pieridou-dietitian
Διατροφή, ο κύριος παράγοντας για την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου!
April 12, 2017

Είσαι λάτρης της φλαούνας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

diatrofi-kai-flaouna-simvoules-maria-pieridou-dietitian

Η φλαούνα είναι ένα από τα πασχαλινά παραδοσιακά μας εδέσματα το οποίο εκτός από υπέροχη γεύση, έχει και ψηλή θερμιδική αξία αφού για την παρασκευή της χρειάζονται διάφορα τυριά ψηλών λιπαρών και αυγά.Θα ήταν καλό τα άτομα με αυξημένη χοληστερόλη και άτομα τα οποία χρειάζεται να χάσουν βάρος, να περιορίσουν την κατανάλωσή της.

Διατροφική αξία της φλαούνας ανά 100 γρ. :

Θερμίδες                            ~ 508

Υδατάνθρακες                   ~ 28γρ.

Πρωτεΐνη                           ~17 γρ.

Λίπος                                   ~20γρ.

Και επειδή Πάσχα χωρίς την φλαούνα δεν γίνεται δείτε μερικές συμβουλές για την κατανάλωσή της:

  • Αν θα παρασκευάσετε εσείς τις φλαούνες, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε άσπρα τυριά όπως είναι η αναρή, καθώς έχει λιγότερα λιπαρά.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα από τα ενδιάμεσα γεύματα σας ή το πρωινό σας με ~ 80γρ. φλαούνας έτσι ώστε στο σύνολο της εβδομάδας να καταναλώσετε μόνο μια φλαούνα.
  • Αν είστε άτομο που δεν θα σταματήσει στην κατανάλωση μόνο ενός κομματιού, μπορείτε από πριν να τεμαχίσετε την φλαούνα σε κομμάτια και να τα περιτυλίξετε, έτσι ώστε όταν θα έρθει η ώρα για την κατανάλωσή της να έχετε πρόσβαση μόνο σε ένα κομμάτι και όχι σε ολόκληρη την φλαούνα!
  • Αν είστε λάτρης της φλαούνας και δεν είστε άτομο με αυξημένη χοληστερόλη, και δεν έχετε άλλα προβλήματα υγείας όπως διαβήτη κλπ. μπορείτε μια φορά την εβδομάδα να αντικαταστήσετε ένα από τα κύρια γεύματα σας με μία μέτριου μεγέθους φλαούνα!