Επίπεδη κοιλιά σε λιγότερο από 1 μήνα! Προσοχή στο 3 & 4!

Καρπούζι σορμπέ χωρίς επιπλέον θερμίδες…Φτιάξε το στο σπίτι!!
August 16, 2017
ofeli-quinoa-salad-avocado-maria-pieridou-dietitian-nutritionist
10 + 1 λόγοι για να συμπεριλάβεις την κινόα στη διατροφή σου! Με τον αριθμό 11 θα εκπλαγείς!
August 21, 2017

Επίπεδη κοιλιά σε λιγότερο από 1 μήνα! Προσοχή στο 3 & 4!

diatrofi-gimnastiki-topiko-lipos-maria-pieridou-dietitian-nutritionist

Όλες μας ονειρευόμαστε πάντα να έχουμε επίπεδη κοιλιά!  Ένα σημείο του σώματος που δεν μας επιτρέπει πάντα να φοράμε τα στενά μας ρούχα και μπλουζάκια ή το μαγιό που μας αρέσει στην παραλία.  Ασφαλώς, συχνά για τα φουσκώματα στην κοιλιακή μας χώρα ευθύνονται τα έντερα και το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο στις γυναίκες, αλλά και η διατροφή μας έχει κυρίαρχο ρόλο.

Η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε λίπη κυρίως κορεσμένα, η μειωμένη κατανάλωση φυτικών ινών και νερού, το στρες, η μειωμένη φυσική δραστηριότητα και η γρήγορη κατανάλωση των γευμάτων μας επιβαρύνουν την κατάσταση.  Το λίπος που περιβάλλει τα όργανα στην κοιλιά (σπλαχνικό λίπος) δεν είναι μόνο αντιαισθητικό, αλλά θέτει και σε κίνδυνο την υγεία μας, ιδιαίτερα την καρδιά μας.

Με τις πιο κάτω συμβουλές αλλά και σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης για τουλάχιστον 3 – 4 εβδομάδες θα δείτε αρκετή διαφορά στο σώμα σας ειδικότερα στο σημείο της κοιλιακής χώρας.

  • Μειώστε την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών (που προέρχονται από ζωικές τροφές)

Χρειάζεται περίπου τέσσερις φορές περισσότερος όγκος νερού από αυτό που περιέχουν για να μεταβολιστούν, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν το σώμα μας με κατακρατήσεις υγρών.

  • Καταναλώστε περισσότερες φυτικές ίνες 

Συνδυάστε με κάθε γεύμα σας τα λαχανικά και για ενδιάμεσα γεύματα προτιμήστε τα φρούτα.  Οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού κάτι που θα βοηθήσει να καταναλώσετε λιγότερο από τις υπόλοιπες τροφές που ίσως να μην είναι πάντα η καταλληλότερη επιλογή για την υγεία σας, και επίσης επιβραδύνουν την απορρόφηση της τροφής από το έντερο.  Κάτι που σημαίνει ότι θα ξαναπεινάσετε πιο αργά.

  • Καταναλώστε τα πιο κάτω ροφήματα 

Υπάρχουν κάποια βότανα που με την διουρητική τους δράση μπορούν να γίνουν σύμμαχοι μας στο ξεφούσκωμα.  Ροφήματα όπως είναι το πράσινο τσάι, χαμομήλι, φασκόμηλο, λουΐζα, τσουκνίδα (όχι αν έχουμε υπέρταση η πρόβλημα υγείας με τα νεφρά μας), θεωρούνται ευεργετικά και επειδή είναι απόλυτα διουρητικά φροντίστε να πίνετε και αρκετό νερό για να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.

  • Προσοχή στο μαγείρεμα! 

Η καλύτερη επιλογή είναι να καταναλώνουμε τα λαχανικά νωπά και φρέσκα αντί να τα ψήνουμε αρκετή ώρα χάνοντας έτσι αρκετές από τις ιδιότητες τους!  Συγκεκριμένα, τροφές που είναι πλούσιες σε κάλλιο (υδατοδιαλυτές) όπως τα λαχανικά, τα φρούτα και κυρίως η πατάτα βοηθούν στη διούρηση και επομένως στην αποφυγή κατακράτησης υγρών!  Επίσης αντί να χρησιμοποιείτε αλάτι που προκαλεί κατακρατήσεις υγρών, προτιμήστε να χρησιμοποιείτε διάφορα μπαχαρικά όπως είναι η ρίγανη, λεμόνι, ξύδι, πιπέρι και άλλα διάφορα μυρωδικά.

  • Μειώστε την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων 

Υπάρχουν μερικές τροφές που προκαλούν φουσκώματα αλλά δεν είναι ίδιες για όλους.  Οι πιο συνηθησμένες είναι: λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι, κραμπί, φασόλια, κουκιά, ντομάτα, κρεμμύδια, κολοκάσι, κολοκύθι.  Μειώστε την πρόσληψη επεξεργασμένων και κονσερβοποιημένων τροφίμων όπως είναι το παριζάκι, σαλάμι, μορταδέλα, λουκάνικο, είδη σφολιάτας.  Εκτός από αρκετή περιεκτικότητα λίπους και επιπρόσθετων θερμίδων, έχουν και ψηλή περιεκτικότητα αλατιού που βοηθά στην κατακράτηση υγρών.  Μειώστε την πρόσληψη γλυκών..μας προσφέρουν πολύ εύκολα περιττές θερμίδες!

  • Αυξήστε την φυσική σας δραστηριότητα 

Οποιαδήποτε μορφή άσκησης βοηθά στην απώλεια βάρους αλλά και του τοπικού λίπους στην κοιλιά!

***Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη, ότι όπως όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με το φαγητό ανεξαρτήτως του σωματικού βάρους απαιτούν εξατομικευμένη προσέγγιση, έτσι και η προσπάθεια της βελτίωσης της αισθητικής εικόνας μας απαιτεί την ατομική καθοδήγηση και παρακολούθηση από τον διαιτολόγο σας.

topiko-lipos-kilia-diatrofi-pieridou-maria-dietitian-nutritionist   diatrofi-koilia-epipedi-maria-pieridou-dietitian-nutritionist

askisi-diatrofi-topiko-lipos-maria-pieridou-dietitian-nutritionist