Ginseng: Ένα θαυματουργό βότανο

Όζοι του θυρεοειδούς. Πολύτιμες Διατροφικές Συνήθειες!
January 15, 2019
Δίαιτα Εξπρές 15 Ημερών
May 7, 2019

Ginseng: Ένα θαυματουργό βότανο

ginseng-pieridou-maria-diatrofika-tips

Το Ginseng (τζίνσενγκ) είναι η πολυσυζητημένη ρίζα με την κινέζικη ονομασία που χρησιμοποιείται στην Κίνα εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια και κρύβει πίσω της πληθώρα ερευνών. Προέρχεται από το φυτό ‘’Panax’’ ή ‘’Eleutherococcus’’ το οποίο ανήκει στην οικογένεια ‘’Araliaceae’’. Χωρίζεται σε διάφορες ποικιλίες όπως τζίνσενγκ Αμερικής, Κορέας, Μαντζούριαν και Σιβηρίας (περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Ασίας).

Μετά από πάρα πολλές έρευνες που έχουν διεκπεραιωθεί, υπάρχει μια γκάμα πληροφοριών για το Ginseng (τζίνσενγκ), οι οποίες το κατατάσσουν στα σημαντικότερα βότανα για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Η κύρια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις ποικιλίες είναι ότι το Αμερικάνικο, το Κορεάτικο καθώς και το Μαντζουριανό τζίνσενγκ είναι ταχείας δράσης και η διάρκεια δράσης τους είναι πιο μικρή, ωστόσο, το Σιβηρικό τζίνσενγκ έχει πιο αργή δράση αλλά πιο μακροχρόνια αποτελέσματα.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα ευεργετικά του οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό:
1. Είναι απόλυτα τονωτικό! Άτομα που αθλούνται ή χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και αντοχή μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Ginseng (τζίνσενγκ) μειώνοντας έτσι τα συμπτώματα της κόπωσης και της κούρασης.
2. Το Ginseng (τζίνσενγκ) φημίζεται και χαρακτηρίζεται ως αταπτογενές βότανο! Αταπτογενές βότανα ονομάζονται τα βότανα που έχουν την ιδιότητα να προσαρμόζονται και να βοηθούν ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο οργανισμός. Μπορεί επομένως, να έχει θετική επίδραση σε κάποιον που θέλει να καταπολεμήσει το άγχος. Αυτός είναι και ο λόγος που στο παρελθόν, βιετναμικές και κινέζικες δυνάμεις στρατού το κουβαλούσαν μαζί τους.
3. Είναι το απόλυτα αφροδισιακό βότανο! Μπορεί δηλαδή να βοηθήσει γυναίκες και άντρες με χαμηλή libido ενισχύοντας την ερωτική τους υγεία.
4. Ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τη ψυχική διάθεση, κάτι που μπορεί να καταπολεμήσει ήπιες μορφές κατάθλιψης. Το Ginseng (τζίνσενγκ) μπορεί ακόμα να καταπολεμήσει κάποιες περιπτώσεις αϋπνίας που προκαλείται λόγω άγχους και κακής διάθεσης.
5. Συμβάλλει στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βοηθώντας έτσι άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το στομάχι, άτομα που αντιμετωπίζουν το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου (IBS), αλλά και άτομα που έχουν μειωμένη όρεξη για φαγητό.
6. Κατέχει σημαντικό ρόλο στην ομαλή και σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος! Ως αποτέλεσμα, μας βοηθά να έχουμε υγιή επιδερμίδα, μαλλιά, δόντια και οστά! Επίσης, έχει την ιδιότητα να προστατεύει τον οργανισμό μας από το κοινό κρυολόγημα και τυχόν κοινές μολύνσεις.
7. Το Ginseng (τζίνσενγκ) ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, βελτιώνοντας την μνήμη και την καλύτερη νοητική διαύγεια.
Όπως βλέπετε, τα οφέλη που έχει η πολυφημισμένη κινέζικη ρίζα για το ανθρώπινο σώμα είναι πάρα πολλά, βοηθώντας σε αρκετούς αλλά και διαφορετικούς τομείς τον οργανισμό να λειτουργεί σωστά!

Top Tip:
Η χρήση του Ginseng (τζίνσενγκ) σε φαγητά τα οποία χρειάζονται παρατεταμένη θέρμανση για να παρασκευαστούν, μπορεί να καταστρέψει πολλά από τα συστατικά του, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι ευεργετικές του λειτουργίες!
* Άτομα που πάσχουν από ημικρανίες, υπέρταση, παίρνουν φαρμακευτική αγωγή ή έχουν άλλα προβλήματα υγείας, θα ήταν καλύτερα να συμβουλευτούν τον προσωπικό τους γιατρό πριν από τη χρήση του!

** Οι διατροφικές ανάγκες του κάθε ατόμου διαφέρουν! Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε θέμα υγείας θα ήταν καλύτερα να συμβουλευτείτε πρώτα τον προσωπικό σας γιατρό!

ginseng-pieridou-maria-diatrofika-tips   benefits-of-ginseng-maria-pieridou-diaitologos