Εμμηνόπαυση και Διατροφή, Αυτά που Πρέπει να Γνωρίζεις

Νιώθεις ότι η πείνα σου δεν έχει όρια και αυτό σε προβληματίζει;
March 22, 2017
hypertension-healthy-diet-pieridou-maria
Πρόληψη και καταπολέμηση της υπέρτασης!
March 22, 2017

Εμμηνόπαυση και Διατροφή, Αυτά που Πρέπει να Γνωρίζεις

emminopausi-diatrofi-maria-dietitian-pieridou

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι σημαντική η σωστή και διατροφικά ολοκληρωμένη διατροφή έτσι ώστε να καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες του οργανισμού.

Δείτε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παίρνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

Ασβέστιο: Η κατανάλωση όπως και η απορρόφηση ασβεστίου είναι πολύ σημαντική καθώς έχει άμεση σχέση με οστεοπόρωση και γενικότερα βοηθά στο να έχουμε υγιές κόκαλα. Μπορείτε να βρείτε το ασβέστιο στα γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρια που περιέχουν μικρά κόκαλα όπως σαρδέλες και κονσερβοποιημένος σολομός, στο μπρόκολο και στα όσπρια.

Βιταμίνη D: Το σώμα μας χρησιμοποιεί τη βιταμίνη D για να απορροφήσει το ασβέστιο. Μπορείτε να βρείτε τη βιταμίνη D στα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος, ο μπακαλιάρος , ο σολομός, προϊόντα εμπλουτισμένα με τη βιταμίνη όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, γάλα σόγιας, δημητριακά, βοδινό συκώτι, τυρί, κρόκος αυγών.

Σίδηρος: Μερικές πηγές σιδήρου είναι το άπαχο και το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά (το περισσότερο 3 την εβδομάδα), τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως σπανάκι, οι ξηροί καρποί και τα εμπλουτισμένα προϊόντα δημητριακών.

Φυτικές ίνες: Καταναλώστε τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες όπως τα προϊόντα ολικής αλέσεως δημητριακά, ρύζι, ζυμαρικά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Tips: 
– Διατηρείστε ένα υγιές βάρος.
– Μην παραλείπετε γεύματα. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε ένα διατροφικά ολοκληρωμένο πλάνο που να αποτελείται από τα τρία μεγάλα γεύματα: πρόγευμα, μεσημεριανό και βραδινό καθώς και τα ενδιάμεσα γεύματα.
– Χρησιμοποιείστε τη ζάχαρη και το αλάτι με μέτρο.
– Αποφεύγετε την κατανάλωση τροφίμων που έχουν ψηλή ενεργειακή περιεκτικότητα.
– Εάν έχετε εξάψεις αποφύγετε τα πικάντικα τρόφιμα, την καφεΐνη και το αλκοόλ.

diatrofi-gia-emminopausi-dietitian-maria-pieridou