Το τζίντζερ και οι θαυματουργές του ιδιότητες..!

ta-ofeli-tis-karidas-stin-diatrofi-maria-pieridou-dietitian-nutritionist
Η αλήθεια για τα οφέλη της καρύδας…
March 26, 2017
frouta-diatrofi-omorfia-pieridou-maria-dietitian
Τα 8 μυστικά της ομορφιάς!
March 31, 2017

Το τζίντζερ και οι θαυματουργές του ιδιότητες..!

tzintzer-igia-therapeftikes-idiotites-diatrofi-maria-pieridou

Το τζίντζερ είναι ένα μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από τις ρίζες του φυτού. Χρησιμοποιείται συνήθως για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα συμπεριλαμβανομένων τη ναυτία, τους κολικούς, αέρια, διάρροια και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.  Χρησιμοποιείται επίσης για την ανακούφιση του πόνου που προέρχεται από ρευματοειδή αρθρίτιδα, από το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και ημικρανία.  Στο φαγητό χρησιμοποιείται σαν αρωματικό, αποξηραμένο, σε σκόνη, σε λάδι ή χυμό, ωστόσο στην αγορά υπάρχει σαν συστατικό σε σαπούνια και καλλυντικά.

Το μοναδικό άρωμα καθώς και η γεύση του τζίντζερ, προέρχεται από τα φυσικά έλαια του με προταγωνηστή την τζιντζερόλη (gingerol).  Αυτή η ουσία είναι το κύριο βιοδραστικό συστατικό του τζίντζερ το οποίο έχει θεραπευτικές ιδιότητες όπως αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

Μία έρευνα με ελεγχόμενη δοκιμή εκχυλίσματος τζίντζερ σε 247 άτομα με οστεοαρθρίτιδα, απέδειξε ότι είχαν λιγότερο πόνο και επομένως κατανάλωναν μικρότερη ποσότητα φαρμακευτικής αγωγής.

Μία άλλη έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του έτους 2015, απέδειξε ότι οι 41 συμμετέχοντες οι οποίοι κατανάλωναν 2γρ. σκόνης τζίντζερ την ημέρα, είχαν μειωμένο σάκχαρο του αίματος σε περίοδο νηστείας (πρωινή μέτρηση πριν την κατανάλωση φαγητού) κατά 12%.

Έχει αποδειχθεί επίσης, ότι το τζίντζερ επιταχύνει την κένωση του στομάχου, η οποία είναι επωφελής στα άτομα που έχουν δυσπεψία και δυσφορία του στομάχου.

Το οξειδωτικό στρες καθώς και οι χρόνιες φλεγμονές μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης.  Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι αντιοξειδωτικές και βιοδραστικές ιδιότητες του τζίντζερ, μπορεί να αναστέλλουν τις φλεγμονές που συμβαίνουν στον εγκέφαλο κάτι που μπορεί να βοηθήσει κατά της αντιγήρανσης, καθώς και της νόσου του Alzheimer.

Όπως βλέπετε οι ιδιότητες και τα οφέλη του τζίντζερ είναι πάρα πολλά και γι’αυτό περαιτέρω έρευνες πρέπει να διεξαχθούν έτσι ώστε να προσδιοριστεί η έκτασή τους.  Θα ήταν καλύτερα να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την καθημερινή κατανάλωση του τζίντζερ!

idiotites-ofeli-tou-tzintzer-diatrofi-pieridou-maria-dietitian