Τα 8 μυστικά της ομορφιάς!

tzintzer-igia-therapeftikes-idiotites-diatrofi-maria-pieridou
Το τζίντζερ και οι θαυματουργές του ιδιότητες..!
March 30, 2017
sixnotita-xrisis-tis-zigarias-pieridou-maria-dietitian-nutritionist
Ζυγαριά…Φίλος ή Εχθρός;
April 2, 2017

Τα 8 μυστικά της ομορφιάς!

frouta-diatrofi-omorfia-pieridou-maria-dietitian

Θες να είσαι όμορφη και να έχεις λαμπερό δέρμα;  Δες πάρα κάτω τα 8 απαραίτητα τρόφιμα που θα αναδείξουν την ομορφιά σου!

Νερό.. Ο κυριότερος παράγοντας που θα βοηθήσει το δέρμα σου να είναι λαμπερό και ελαστικό.  Βοηθά στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να προλαμβάνει την γήρανση.  8 – 10 ποτήρια νερό ημερησίως θα διατηρήσουν το δέρμα σου καθαρό και ενυδατωμένο.  Για να καταλάβεις αν είναι αρκετά για τον οργανισμό σου μπορείς να ελέγξεις το χρώμα των ούρων, αν δηλαδή έχουν σκούρο χρώμα θα πρέπει να καταναλώνεις περισσότερο νερό!

”Βιταμίνη ομορφιάς”…Διάλεξε ποικιλία χρωμάτων φρούτων και λαχανικών.  Το χρώμα τους οφείλεται στην ψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Α, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία από τα σημάδια ακμής καθώς και για την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος!

Λυκοπένιο…Το λυκοπένιο είναι ένα από τα ισχυρά αντιοξέα το οποίο σε συνδυασμό με τα καροτενοειδή βοηθά στην αποφυγή εγκαυμάτων από τον ήλιο.  Πλούσια πηγή λυκοπενίου είναι η ντομάτα!

Βιοτίνη και πολυακόρεστα λιπαρά…Με την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση τους ενυδατώνουν το δέρμα και το καταπραΰνουν! Πλούσιες πηγές βιοτίνης είναι το αβοκάντο, ο σολομός, τα τυριά με χαμηλά λιπαρά, τα αμύγδαλα και τα σιτηρά!

Ρόδι…Το ρόδι είναι και αυτό ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά αφού πληθώρα ερευνών το απέδειξαν.  Μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντιμικροβιακό και αντιβακτηριδιακό.  Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, K, φυλλικού οξέος, σιδήρου, φώσφορο, μαγνήσιο και κάλλιο!

Αμύγδαλα και καρύδια…Είναι πλούσια πηγή ωμέγα 3 λιπαρών, πρωτεΐνης και βιταμίνης Ε τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, ενυδατώνουν και καταπραΰνουν το δέρμα!

Πολυφαινόλες…Διευκολύνουν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων διατηρώντας φυσιολογική την πίεση αίματος, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από καρδιακό επεισόδιο και άλλες καρδιοαγγειακές παθήσεις που μπορεί να προκληθούν λόγω υπέρτασης. Είναι ένα αντιοξειδωτικό το οποίο προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες διατηρώντας το λαμπερό και νεανικό.  Μπορείτε να τις βρείτε στο πράσινο τσάι, στο κόκκινο κρασί, στo γαρύφαλλο και αστεράκια γλυκάνισου, στο δυόσμο, στο κακάο καθώς και στη ρίγανη και στους ηλιόσπορους!

Σελήνιο…Το σελήνιο σε συνδυασμό με την βιταμίνη Ε έχουν μια ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.  Μπορείτε να το βρείτε στα καρύδια, στους σπόρους βραζιλίας, στα αυγά, στις σαρδέλες, στους σπόρους chia, στο σολομό, στο κοτόπουλο και στην γαλοπούλα καθώς και στα μανιτάρια!

Όπως βλέπετε η διατροφή μας σχετίζεται άμεσα με τις διατροφικές μας συνήθειες! Επικοινωνήστε με το διαιτολόγο σας για διευκρίνηση της ποσότητας που μπορείτε να καταναλώνετε τα παραπάνω τρόφιμα ανάλογα με τις διατροφικές σας ανάγκες!

prasino-tsai-omorfia-diatrofi-maria-pieridou-dietitian

nero-diatrofi-omorfia-pieridou-maria-dietitian-nutritionist