Πώς να αποβάλω το άγχος;

prasino-tsai-kai-apotoxinosi-maria-pieridou-dietitian-nutritionist
Θες να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου εύκολα και γρήγορα;
April 3, 2017
diatrofi-kai-flaouna-simvoules-maria-pieridou-dietitian
Είσαι λάτρης της φλαούνας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!
April 10, 2017

Πώς να αποβάλω το άγχος;

how-to-reduce-simptoms-of-the-stress-maria-dietitian-nutritionist

Το άγχος είναι ένα αίσθημα νευρικότητας, ανησυχίας ακόμα και φόβου.  Τα αίτια που προκαλούν το άγχος δεν είναι πάντα γνωστά κάτι που μπορεί να ”επιδεινώσει” τη δυσφορία που αισθάνεστε.  

Κάποιοι πιθανοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν άγχος, είναι κάποια φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε, κάποιες δυσκολίες τις οποίες μπορεί να συναντήσετε στην καθημερινότητά σας ακόμα και μια πτωχή σε θρεπτικά συστατικά διατροφή.

Πάρα κάτω μπορείτε να δείτε μερικές διατροφικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα άγχους στον οργανισμό σας.

  • Ακολουθήστε μια διατροφικά ισορροπημένη διατροφή χωρίς να παραλείπετε γεύματα.
  • Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με ποικιλία φρούτων και λαχανικών.
  • Αυξήστε την κατανάλωση ολικής αλέσεως προϊόντων, καθώς και του ψαριού.  Μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της ανησυχίας και της νευρικότητας.
  • Αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά καθώς και οποιεσδήποτε καταπραϋντικές ουσίες.

Το άγχος σχετίζεται άμεσα με την ψυχική και πνευματική υγεία του ατόμου.  Μερικά τρόφιμα τα οποία βοηθούν στην καλή ψυχική υγεία είναι:

  • Γαλοπούλα.  Περιέχει την πρωτεΐνη τριπτοφάνη, η οποία βοηθά στην παραγωγή σερετονίνης (η υπεύθυνη ορμόνη για την καλή διάθεση).
  • Τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12 όπως τα θαλασσινά, άπαχο βοδινό κρέας, γάλα, αυγά, εμπλουτισμένα δημητριακά.  Άτομα που έχουν κανονικά επίπεδα βιταμίνης Β12 στον οργανισμό τους, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν συμπτώματα κατάθλιψης.
  • Σολομός, ρέγκα και τόνος.  Είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λίπη, τα οποία βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.
  • Τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη D όπως γάλα, εμπλουτισμένα δημητριακά.  Κανονικά επίπεδα βιταμίνης D, βοηθούν στη μείωση συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Παρόλα αυτά χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για την ακριβή έκταση των οφελημάτων από τα παραπάνω τρόφιμα, όσον αφορά το άγχος και την ανησυχία.  Αν έχετε συμπτώματα άγχους επικοινωνήστε τόσο με το γιατρό σας, όσο και με τον διαιτολόγο σας!

yoga-no-stress-pieridou-maria-dietitian

simvoules-gia-to-agxos-maria-pieridou-dietitian-nutritionist