10 tips για να διατηρήσεις το βάρος σου στις διακοπές σου!

palindromisi-diatrofi-simvules-maria-pieridou-dietitian-nutritionist
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, πώς να την αντιμετωπίσω;
May 17, 2017
survivor-diatrofi-apolia-varous-maria-pieridou-dietitian
Η δίαιτα ”Survivor”!
June 29, 2017

10 tips για να διατηρήσεις το βάρος σου στις διακοπές σου!

simvoules-diatrofi-diakopes-maria-pieridou

Διατροφή στις διακοπές! Γίνεται; 

Με λίγη καλή θέληση μπορείς να καταφέρεις να επιστρέψεις στο σπίτι σου μετά τις διακοπές, χωρίς περιττά κιλά!

Διάβασε λοιπόν μερικές συμβουλές για να επιτύχεις το στόχο σου!

  1. Πάρε στο ξενοδοχείο ή ετοίμασε ένα υγιεινό και ολοκληρωμένο πρωινό έτσι ώστε να σε χορτάσει. Μπορεί για παράδειγμα να είναι τοστ με τυρί ή γαλοπούλα ή δημητριακά με γάλα! Αν έχεις την ευκαιρία πρόσθεσε και κάποιο λαχανικό, και επέλεξε ψωμί ολικής διότι η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες θα σε βοηθήσουν να χορτάσεις πιο εύκολα!
  2. Θα περάσεις την μέρα σου στην παραλία;  Προμηθεύσου με υγιεινά σνακ όπως φρούτα έτσι ώστε να τρως κάθε 2 – 3 ώρες.  Το σνακ σου επίσης, μπορεί να είναι ένα φρούτο + 2 κρακεράκια ή 1 φυσικός χυμός + 10 ανάλατα αμύγδαλα!
  3. Σημαντικότατο!!! ΜΗΝ περιμένεις να διψάσεις για να πιείς νερό!  Προσπάθησε να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου με νερό όσο πιο συχνά γίνεται! Συγκεκριμένα κατά την περίοδο των διακοπών σου πρέπει να καταναλώνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα!
  4. Θες παγωτό;  Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται, γι’αυτό αν έχεις την ευκαιρία 2 φορές την εβδομάδα, προμηθεύσου με παγωτό 0% σε ζάχαρη, το οποίο δηλαδή περιέχει γλυκαντικό αντί για ζάχαρη, αλλιώς επέλεξε 2 scoops παγωτό με γεύση της επιλογής σου και αντικατέστησε το με το απογευματινό σου ενδιάμεσο γεύμα!
  5. Το μεσημέρι θα γευματίσεις στην παραλία; Επέλεξε κάτι πιο ελαφρύ όπως για παράδειγμα μια σαλάτα με κοτόπουλο ή ένα σάντουιτς της επιλογής σου και πάρε το κύριο γεύμα σου το βράδυ!
  6. Βραδάκι και γεύμα σε ταβέρνα ή εστιατόριο; Απέφυγε να φας πρώτα ψωμί, και ξεκίνα από τη σαλάτα! Οι φυτικές ίνες που περιλαμβάνουν τα λαχανικά, θα σε βοηθήσουν στο αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να καταναλώσεις λιγότερο από τις υπόλοιπες τροφές που ίσως και να μην είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για την υγεία μας.
  7. Μπορείς να επιλέξεις θαλασσινά ή λευκό – άπαχο κρέας! Απέφυγε τη συνεχόμενη κατανάλωση ζυμαρικών ή φαγητών με βάση τις γαρίδες!
  8. Θα καταναλώσεις αλκοόλ με το φαγητό σου; Παρόλο που προτιμούμε πάντα το νερό, αν δεν αντέξεις στον πειρασμό προτίμησε να καταναλώσεις ένα ποτήρι κρασί αντί για μπύρα, διότι η μπύρα είναι αρκετά δροσιστική και περιέχει λιγότερη αλκοόλη, άρα σίγουρα δεν θα σταματήσεις στο ένα ποτήρι!!
  9. Κοκτέιλ…ακόμα ένας πειρασμός!  Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 200 και μπορεί να φτάσουν μέχρι και 600 θερμίδες ανάλογα με τη σύσταση τους, γι’αυτό θα ήταν καλύτερα να τα αποφύγεις, ή να καταναλώσεις στο σύνολο 1 – 2 την εβδομάδα!
  10. Και για να μην ξεχνιόμαστε, διατροφή και γυμναστική πάντα πάνε μαζί! Περπάτησε όσο μπορείς, είναι και ευκαιρία να απολαύσεις τη θέα της θάλασσας το βράδυ!

kalokairi-diatrofi-simvoules-pieridou-maria

diakopes-diatrofi-kalokairi-maria-pieridou-dietitian