Πώς να αποβάλω τα περιττά κιλά των διακοπών;

ofeli-quinoa-salad-avocado-maria-pieridou-dietitian-nutritionist
10 + 1 λόγοι για να συμπεριλάβεις την κινόα στη διατροφή σου! Με τον αριθμό 11 θα εκπλαγείς!
August 21, 2017
diatrofi-gia-to-sxolio-paidia-snack-maria-pieridou-dietitian-nutritionist
Τι θα φάει το παιδί μου στο σχολείο;
September 11, 2017

Πώς να αποβάλω τα περιττά κιλά των διακοπών;

diatrofi-meta-tis-diakopes-maria-pieridou-dietitian-nutritionist

Πώς να αποβάλω τα περιττά κιλά των διακοπών; Ένα θέμα που αφορά όλους μας, αφού το καλοκαίρι τελειώνει και πλέον αρχίζουμε να επανερχόμαστε σιγά σιγά στη ρουτίνα! Καταναλώσαμε μεγάλες ποσότητες φαγητού, παγωτών, αλκοολούχων ποτών, χορτάσαμε τις βραδινές εξορμήσεις..Και τώρα; 

Αρκετοί καταφεύγουν σε εξαιρετικά υποθερμιδικές δίαιτες διότι με αυτό τον τρόπο πιστεύουν πως θα έχουν σε διάστημα χρόνου ”μηδέν” πιο αισθητά αποτελέσματα.  Το μόνο που καταφέρνουν όμως είναι να δημιουργήσουν το στερητικό σύνδρομο αφού με τις εξαντλητικές δίαιτες δεν καταναλώνουμε τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφών.

Επιστρέφοντας στην ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή που ακολουθούσατε πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας από τα αυξημένα σε ενεργειακή πρόσληψη τρόφιμα και ποτά που καταναλώσατε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αποβάλλοντας έτσι τα περιττά κιλά που αποκτήσατε.  Ξεκινήστε την νέα σεζόν λοιπόν με καινούργιους στόχους βλέποντας τον αριθμό των κιλών στη ζυγαριά σας να κατεβαίνει!

Διαβάστε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επανακτήσετε το βάρος που είχατε πριν τις διακοπές!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται..Ποτέ μην ξεχνάτε το πρωινό σας!  Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Η πραγματική αξία του όμως είναι εξαιρετικά μεγαλύτερη από αυτήν που φαντάζεστε. Ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό είναι σημαντικό μετά από περίπου 8 ώρες ύπνου από την ώρα που κοιμηθήκατε δηλαδή μέχρι και την ώρα που ξυπνήσατε έτσι ώστε να ‘’ξυπνήσει’’ και να ενεργοποιήσει τον οργανισμό μας συμπεριλαμβανομένου και τον μεταβολισμό. Συγκεκριμένα, ενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες του οργανισμού όπως είναι οι πνευματικές και σωματικές λειτουργίες παρέχοντας τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά.

Μην ξεχνάτε ότι η συχνότητα των γευμάτων είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους..Προσθέστε στη διατροφή σας τα ενδιάμεσα γεύματα. Τα τακτικά γεύματα δίνουν περισσότερες ευκαιρίες για διατροφική ποικιλία, που είναι πολύ απαραίτητη στην ισορροπημένη διατροφή, βοηθούν στη συνεχής εγρήγορση του μεταβολισμού, ελέγχουν το αίσθημα το κορεσμού και μειώνουν την αποθήκευση λίπους!

Αντικαταστήστε τα ενδιάμεσα γεύματα σας με φρούτα…Τα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στο αίσθημα του κορεσμού.

Οριοθετήστε ένα χρονικό διάστημα που εσείς επιθυμείτε για να σταματήσετε την κατανάλωση γλυκών…Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα μπορείτε μία φορά ανά εβδομάδα να καταναλώνετε και το γλυκό που σας αρέσει.

Προσθέστε στη διατροφή σας τρόφιμα που αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού..Όπως είναι το κοτόπουλο, η βρώμη, τα προϊόντα ολικής αλέσεως και οι φυτικές ίνες.

Κάντε την άσκηση τρόπο ζωής..Εντάξετε οποιαδήποτε μορφή άσκησης στην καθημερινότητα σας βοηθώντας έτσι στη μείωση λίπους και αύξηση της μυϊκής μάζας.

Βραδινό – ελαφρύ γεύμα…Επιλέξετε κάποιο ελαφρύ γεύμα για βραδινό όπως για παράδειγμα πατατοσαλάτα με αυγό ή τόνο, ή ομελέτα με γαλοπούλα και λαχανικά.

Μέτρον άριστον…Όπως είπε και ο Κλεόβουλος τα αρχαία χρόνια, κάθε τι στη ζωή μας πρέπει να έχει μέτρο.  Δεν υπάρχουν τρόφιμα που απαγορεύονται αλλά ούτε και τρόφιμα που πρέπει να υπερκαταναλώνονται.  Όλες οι τροφές συνεισφέρουν στην κάλυψη των θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, φτάνει να καταναλώνονται με τη σωστή συχνότητα και ποσότητα.

Ενδεικτικό ημερήσιο πλάνο διατροφής 

Πρόγευμα:  1 φέτα ψωμί ολικής + 1 κ.σούπας ταχίνι/ ή μέλι + λαχανικό

Ενδιάμεσο γεύμα:  2 σύκα μικρά 

Μεσημεριανό:  1 μερίδα κοτόπουλο φούρνου/σχάρας + 1/2 φλ.ρύζι + σαλάτα + 1 κ.σούπας ελαιόλαδο

Ενδιάμεσο γεύμα:  15 ρόγες σταφύλι μικρές 

Βραδινό:  Πατατοσαλάτα με αυγό (1 μικρή πατάτα βραστή/σχάρας + 1 βραστό αυγό + λαχανικά + 1 κ.σούπας ελαιόλαδο)

* Οι ποσότητες είναι διαφορετικές ανάλογα με την ημερήσια ενεργειακή πρόσληψη και τις ανάγκες του οργανισμού του κάθε ατόμου.

pos-na-xaso-ta-peritta-kila-ton-diakopwn-maria-pieridou-dietitian-nutritionist