Φτιάξε υγιεινά σνακ με τα παιδιά σου στο σπίτι!

maria-pieridou-mithoi-alithies-mpira-diaitolgogos
Μπύρα….και κοιλίτσα….Μύθος ή αλήθεια;
September 11, 2019
karantina-weight-management-covid19-pieridou-maria-diaitologos
Διατροφικές συμβουλές για να αποφύγετε την πρόσληψη βάρους κατά την περίοδο της καραντίνας.
May 30, 2020

Φτιάξε υγιεινά σνακ με τα παιδιά σου στο σπίτι!

brilliant-ideas-for-healthy-snacks-for-children-maria-pieridou-diaiologos

Η περίοδος περιορισμού στο σπίτι, χαρακτηρίζεται δύσκολη αφού οι γονείς αιτούνται να μείνουν με τα παιδιά για μεγάλο χρονικό διάστημα κλεισμένοι στο σπίτι.  Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να απασχολήσετε να παιδιά μαζί σας, έτσι ώστε να περνά εύκολα και ευχάριστα ο χρόνος τους αυτή την περίοδο.  Είναι μια καλή ευκαιρία τώρα να μάθετε στα παιδιά σας τη σημασία της υγιεινής διατροφής με ποικίλους τρόπους.  Βρίσκονται σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία που μαθαίνουν και απορροφούν πολύ εύκολα πληροφορίες.  Αυτό θα έχει ως θετικό αποτέλεσμα, στην ενηλικίωσή τους να ακολουθούν μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή κάνοντας την τρόπο ζωής.

Τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάχνετε μαζί με τα παιδιά τα σνακ τους; Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές ιδέες για υγιεινά σνακ χαμηλά σε θερμίδες και ποσοστό λιπαρών και επεξεργασμένης ζάχαρης που θα τα ξετρελάνουν!

  • Σάντουιτς μπανάνας με φυστικοβούτυρο! Μοιράστε την μπανάνα οριζόντια στη μέση, προσθέστε φυστικοβούτυρο χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη και λίγο μέλι! Αυτό το σνακ μπορείτε να το δίνετε στα παιδιά και στις περιπτώσεις που ζητάνε γλυκά! Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, με φυσικά σάκχαρα και γλυκιά γεύση!
  • Γιαούρτι! Το γιαούρτι είναι άλλη μια θρεπτική επιλογή για σνακ, αφού είναι πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου που χρειάζονται τα παιδιά για την υγεία των οστών. Τα περισσότερα γιαούρτια που πλασάρονται στο εμπόριο για τα παιδιά έχουν ψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης.  Αντί αυτών, επιλέξετε πλήρες γιαούρτι και δημιουργήστε εσείς γλυκιά γεύση προσθέτοντας φρέσκα φρούτα και μέλι!
  • Ρολάκια με μαρούλι! Φτιάξετε ρολάκια με μαρούλι, γαλοπούλα και κρεμώδες τυρί!
  • Υγιεινά Pop Corn! Φτιάξετε Pop corn προσθέτοντας στο τέλος λίγο φυστικοβούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα!
  • Φτιάξετε το δικό σας oatmeal! Αναμίξετε γάλα, με βρώμη, κανέλα και μήλο!
  • Μπισκότα βρώμης με μπανάνα! Αναμίξετε 3 ώριμες μπανάνες με 80 ml λάδι καρύδας, 2 φλ. (160γρ.) νιφάδες βρώμης, ½ φλ. (80 – 90) γρ. κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα και 1 κ.γλυκού (5 ml) βανίλια! Κάντε τα μικρές μπαλίτσες και ψήστε τα στο φούρνο 15 – 20 λεπτά στους 175 ºC.
  • Kale chips! Κόψετε μια μικρή δέσμη λαχανίδας σε κομματάκια,προσθέστε 1 κ.σούπας (15 ml) ελαιόλαδο, 1 κ.γλυκού (5 ml) σκόρδο σε σκόνη και ¼ κ.γλυκού υποκατάστατο αλατιού. Τοποθετήστε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 10 – 12 λεπτά στους 175 ºC.

Όπως βλέπετε δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται!  Ζητήστε από τα παιδιά σας να συμμετέχουν μαζί σας στην προετοιμασία των σνακ τους!  Θα περάσουν έτσι το χρόνο τους φτιάχνοντας κάτι υγιεινό και εύγευστο!

**Τα παραπάνω σνακ δεν συστήνονται για βρεφική ηλικία και για παιδιά που έχουν αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς, λακτόζη, στη γλουτένη.  Συστήνονται για υγιή παιδιά χωρίς οποιαδήποτε αλλεργία τα οποία καταναλώνουν όλα τα είδη τροφής.

 

healthy-snacks-for-children-diaitologos-maria-pieridou                 healthy-snacks-for-children-pieridou-maria-diaitologos