Η Διαιτολόγος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία Κύπρου. Σπούδασε στο τμήμα BSc (Hons) Dietetics στο University of Hertfordshire σε συνεργασία με το University of Nicosia αποφοιτώντας με επιτυχία.


Μαρία Πιερίδου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με τη διατροφική αντιμετώπιση ασθενειών, την παχυσαρκία, διατροφή κλινικών παιδιατρικών περιστατικών, διατροφή για ηλικιωμένους. Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης αντιμετώπισε κλινικά περιστατικά στα εξής νοσοκομεία: ‘’Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας’’, ‘’Νοσοκομείο Μακάριος ΙΙΙ Λευκωσίας’’, ‘’Αρεταίειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λευκωσίας’’, "Απολλώνιο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λευκωσίας’’, ‘’Στέγη Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγία Μαρίνα Στροβόλου’’, ‘’Στέγη Φροντίδας Ηλικιωμένων Αρήτη’’, ‘’Στέγη Φροντίδας και Αποκατάστασης Ηλικιωμένων Λαμπαδιστής’’.


Η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα ‘’Διαπίστωση αν οι ασθενείς με Διαβήτη τύπου ΙΙ, ενημερώνονται από τους μη κλινικούς Διαιτολόγους Λεμεσού με γραπτές πληροφορίες, και αν οι Διαιτολόγοι συνεργάζονται με άλλους επαγγελματίες υγείας’’ την οποία πέρασε με επιτυχία.

Παραβρέθηκε σε διάφορα συνέδρια που αφορούν τη διατροφή και την υγεία του ατόμου και έλαβε μέρος σε διάφορες εθελοντικές εκδηλώσεις του συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου. Επίσης, έκανε διάφορες παρουσιάσεις σε σχολεία δημοτικά και νηπιαγωγεία με θέμα το υγιεινό πρόγευμα και τη σωστή διατροφή.

Email: mariadietplan@gmail.com
Tel: 99058356

A long healthy life can be your fate if you watch what you put on that plate.