Πως να αντιμετωπίσεις το συνεχές αίσθημα της πείνας κατά τη διάρκεια καραντίνας στο σπίτι.

how-to-boost-your-immune-system-maria-pieridou-diaitologos
Τί ρόλο έχει η διατροφή στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος;
May 30, 2020
b-complex-vitamins-maria-pieridou-dietitian
Μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β!
September 4, 2020

Πως να αντιμετωπίσεις το συνεχές αίσθημα της πείνας κατά τη διάρκεια καραντίνας στο σπίτι.

balanced-diet-karantina-maria-pieridou-dietitian-nutritionist

Καραντίνα στο σπίτι, μια δύσκολη, προκλητική, απαιτητική περίοδος αφού βρίσκεσαι συνεχώς στα ράφια της κουζίνας έχοντας αυτό το επίμονο συνεχές αίσθημα της πείνας! Νιώθεις ότι η πείνα σου δεν έχει όρια;  Να μην στεναχωριέσαι!  Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσουμε τις λύσεις, και όλες τις λεπτομέρειες για να σε βοηθήσουμε και να κάνουμε αυτή τη ‘’δύσκολη’’ περίοδο καραντίνας να κυλήσει όσο εύκολα, γρήγορα αλλά και όσο πιο ομαλά γίνεται!

Εάν είσαι σε καραντίνα και δεν επιτρέπεται να βγεις έξω, ζήτησε από κάποιο δικό σου άτομο να σε βοηθήσει με τα ψώνια, και κάνε έξυπνες επιλογές!  Προμηθεύσου με προϊόντα ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά, και διαφορετικά σνακ! Προσπάθησε να καταναλώνεις 5 γεύματα την ημέρα (πρόγευμα, ενδιάμεσο γεύμα, μεσημεριανό, ενδιάμεσο γεύμα, βραδινό).

Ξεκινώντας από το πρωινό, το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας!  Ποτέ μα ποτέ μην παραλείπεις το πρωινό σου.  Ένα πλούσιο και υγιεινό πρόγευμα, θα σου προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σου το πρωί για να λειτουργήσει.  Μερικές επιλογές είναι τα δημητριακά ολικής με γάλα, βρώμη με μπανάνα και γάλα, τοστ με ψωμί ολικής, γαλοπούλα και τυρί διαίτης με λαχανικά!  Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στο αίσθημα του κορεσμού!

Συνέχισε με διάφορα σνακ! Συγκεκριμένα, μπορεί να αποτελούνται από μπάρες δημητριακών, φρούτα, στικς λαχανικών με ταχίνι, ρυζογκοφρέτες με φυστικοβούτυρο, ξηροί καρποί, γιαούρτι με βρώμη και μέλι!  Η κατανάλωση των ενδιάμεσων γευμάτων θα σε βοηθήσει στο αίσθημα του κορεσμού μέχρι να φας το επόμενο κύριο γεύμα σου, γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να μην τα παραλείπεις.

Όσον αφορά τα άλλα δύο κύρια γεύματα (μεσημεριανό και βραδινό), να τα συνδυάζεις πάντα με μπόλικη ωμή σαλάτα!  Ξεκίνα με τη σαλάτα!  Αυτό θα σε βοηθήσει να χορτάσεις, με αποτέλεσμα να καταναλώσεις και λιγότερη ποσότητα από τα υπόλοιπα τρόφιμα!

Να έχεις πάντα έτοιμο ένα πιάτο με καρότο, σέλινο, αγγουράκι. Είναι λαχανικά με πολύ λίγες θερμίδες, ψηλά σε φυτικές ίνες που θα σε χορτάσουν και θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις την πρόσληψη θερμίδων.

Οι λύσεις υπάρχουν!  Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις! Αν ακολουθήσεις αυτά τα βασικά βήματα, θα δεις ότι η συνεχής πείνα σου θα περιοριστεί!

finger-foods-maria-pieridou-diaitologos