Διατροφικές συμβουλές για να αποφύγετε την πρόσληψη βάρους κατά την περίοδο της καραντίνας.

brilliant-ideas-for-healthy-snacks-for-children-maria-pieridou-diaiologos
Φτιάξε υγιεινά σνακ με τα παιδιά σου στο σπίτι!
May 30, 2020
Διατροφικές συμβουλές για ήπιες περιπτώσεις άγχους και κατάθλιψης.
May 30, 2020
brilliant-ideas-for-healthy-snacks-for-children-maria-pieridou-diaiologos
Φτιάξε υγιεινά σνακ με τα παιδιά σου στο σπίτι!
May 30, 2020
Διατροφικές συμβουλές για ήπιες περιπτώσεις άγχους και κατάθλιψης.
May 30, 2020

Διατροφικές συμβουλές για να αποφύγετε την πρόσληψη βάρους κατά την περίοδο της καραντίνας.

Οι συνθήκες εγκλεισμού στο σπίτι αυτή την περίοδο επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις διατροφικές μας συνήθειες, και συνεπώς την υγεία μας.  Είναι απόλυτα κατανοητό το ότι η ψυχολογία και ο ‘’φόβος’’ του μένουμε σπίτι, επιδρά αρνητικά και οδηγεί σε αχρείαστη κατανάλωση τροφής.  Συγχρόνως, η φυσική μας δραστηριότητα έχει μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα οι θερμίδες να στοιβάζονται, οδηγώντας στην ανεπιθύμητη πρόσληψη βάρους. Θα προχωρήσουμε λοιπόν, με μερικές συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση, αφήνοντας σταθερό τον αριθμό του σωματικού σας βάρους.

Ποτέ μα ποτέ μην παραλείπετε γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας!! Έχει εξαιρετική σημασία η πρόσληψη μικρών και συχνών γευμάτων.  Ξεκινάτε με ένα πλούσιο πρωινό το οποίο καθίσταται και το ποιο σημαντικό γεύμα της ημέρας! Μπορεί να περιλαμβάνει γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, βρώμη και φράουλες ή και οποιοδήποτε άλλο φρούτο εποχής και της αρεσκείας σας .  Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη επιλογή, με ψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών, πλούσια σε ασβέστιο και γεύση.

Συνεχίστε με κατανάλωση ενδιάμεσων γευμάτων.  Να υπολογίζετε ότι κάθε 3 ώρες περίπου πρέπει να τρώτε κάτι, έτσι ώστε να διατηρήστε χορτάτοι μέχρι το επόμενο κυρίως γεύμα.  Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το αχρείαστο και συνεχόμενο τσιμπολόγημα.  Εάν θεωρείτε ότι δεν σας χορταίνει για παράδειγμα ένα φρούτο σαν ενδιάμεσο γεύμα, μπορείτε να φάτε 2 φρούτα ή να φάτε ένα φρούτο μαζί με ξηρούς καρπούς.  Επίσης μπορείτε να καταναλώνετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού στο κυρίως γεύμα, κατά προτίμηση κάτι σε πρωτεΐνη  που βοηθά και στο αίσθημα του κορεσμού (κοτόπουλο, ψάρι κλπ.).

Όσον αφορά τα κυρίως γεύματα, χρησιμοποιώντας μικρότερα πιάτα, να μοιράζεται το πιάτο σας, το ½ με σαλάτα, το ¼ με πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι κλπ.), και το υπόλοιπο ¼ με υδατάνθρακες (ρύζι, πατάτα κλπ.).  Ξεκινώντας πάντα με τη σαλάτα, θα βοηθήσει στην μειωμένη κατανάλωση των υπόλοιπων τροφών, αφού τα λαχανικά έχουν ψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών που προκαλούν το αίσθημα κορεσμού.

Προσπαθήστε όσο μπορείτε να μαγειρεύετε υγιεινά στο σπίτι αντί να παραγγέλνετε έτοιμο φαγητό.  Ο τρόπος μαγειρέματος χρίζει μεγάλης σημασίας!  Επίσης, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε σε όλες τις παρασκευές σας τη ζάχαρη με γλυκαντικές ουσίες, και όλα τα είδη δημητριακών με δημητριακά ολικής άλεσης, η ψηλή περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες βοηθά στο αίσθημα του κορεσμού όπως αναφέραμε και πιο πάνω!

Παρόλο που είστε κλεισμένοι στο σπίτι, μην παραμελήσετε τις σωστές σας διατροφικές  συνήθειες!  Ακολουθήστε τις πιο πάνω οδηγίες και έτσι θα αποφύγετε την ανεπιθύμητη πρόσληψη βάρους!

**Top Tip: Να τρώτε αργά!  Για να φτάσει η ειδοποίηση στον εγκέφαλο ότι έχετε χορτάσει, χρειάζονται 20 λεπτά.  Επομένως, όταν τρώτε αργά, θα νιώσετε χορτάτοι με μικρότερη ποσότητα φαγητού!

pos-na-apofigete-tin-proslipsi-varous-stin-karantina-pieridou-maria-diaitologos