Θησαυρός από τη φύση, τσουκνίδα

Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ)
March 23, 2017
ta-ofeli-tis-karidas-stin-diatrofi-maria-pieridou-dietitian-nutritionist
Η αλήθεια για τα οφέλη της καρύδας…
March 26, 2017

Θησαυρός από τη φύση, τσουκνίδα

ofeli-tis-tsouknidas-diatrofi-pieridou-maria-dietitian

Γνωρίζεις ότι…

Η τσουκνίδα είναι ένας ακόμα θησαυρός της φύσης?Φύλλα τσουκνίδας μπορούν να καταναλωθούν στο φαγητό σαν λαχανικό, μπορείτε να την προμηθευτείτε σαν τσάι και μπορείτε να την βρείτε σαν συστατικό σε προϊόντα μαλλιών και διαφόρων άλλων σκευασμάτων που υπάρχουν στην αγορά.

Η τσουκνίδα χαρακτηρίζεται τονωτικό βότανο και χρησιμοποιείται για κοινές ασθένειες, σαν διουρητικό και σαν συσταλτικό..Βοηθά στη μείωση των λοιμώξεων καθώς αυξάνει την παραγωγή ούρων.

Από τα αρχαία χρόνια στην Ελλάδα χρησιμοποιούσαν τις ρίζες τσουκνίδας για διάφορα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος όπως για παράδειγμα την ούρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, πολυουρία, επώδυνη ούρηση, αδυναμία για ούρηση καθώς και ευερέθιστη ουροδόχο κύστη.

Ρίζες τσουκνίδας μπορούν να χρησιμοποιούνταν επίσης για καταπολέμηση μυικών  πόνων, λιπαρών μαλλιών καθώς και για τριχόπτωση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε περιπτώσεις αναιμίας, κακής κυκλοφορίας του αίματος, σε διάφορες περιπτώσεις ενδοκρινολογικών διαταραχών και επούλωση πληγών.

Όπως βλέπετε, η τσουκνίδα μπορεί να βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις και αν και χρειάζονται περισσότερες επιστημονικές έρευνες για να εξακριβωθεί η χρήση και τα οφέλη της, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας μπορείτε να την καταναλώνετε άφοβα καθώς είναι ένα φυσικό βότανο.  Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την κατανάλωσή της μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

tsouknida-ofeli-diatrofi-maria-pieridou-dietitian